Komori G40 Advance’in konfigürasyonu, İlketap’ın müşteri ihtiyaçlarından yola çıkarak, uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucu kendi geliştirdiği know-how ile, taklit edilemeyen etiketleri basabilmek için düzenlenmiş.
Komori G40 Advance’in konfigürasyonu, İlketap’ın müşteri ihtiyaçlarından yola çıkarak, uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmaları sonucu kendi geliştirdiği know-how ile, taklit edilemeyen etiketleri basabilmek için düzenlenmiş. Ebadı ve konfigürasyonu ile dünyada ilklerden. Makineden 105 x 75 cm kâğıt geçebiliyor. Toplamda 12 üniteli olan makina 9 baskı ünitesine sahip. “Makinada ilk ünite ofset, ikinci ünite flekso, sonra 6 ünite ofset ve sonra yine bir flekso ünitesi var. Bu makina tamamen UV baskı yapacak, dolayısıyla ara kurutucu üniteye (DU ünitesine) de sahip. Çok gelişmiş bir kamera sistemi ve renk yönetim sistemi-spektrofotometresi var. Baskı sırasında tüm kros kontrolleri ve Delta-e, L.a.b. renk değerlerini takip edecek hem kamera sistemi hem de masa üstü PDC-SX kontrol sistemine sahip.
Makina üzerindeki bu iş kontrolleri üretim süreçlerinde hızı artıyor ve çok düşük firelerle iş üretme imkânı sağlıyor.”
Türkiye’de çok sayıda G serisi Komori baskı makinası kuruldu ama G Advance’in ilk kurulumu İlketap Etiket ve Ambalaj San. Tic. A.Ş.’ye yapıldı. Advance serisi ile çıtayı yükselten İlketap bu teknoloji ile kalitesinden hiç taviz vermeden üretim hızını artırıyor ama bunu minimum enerji kullanımıyla ve minimum fire oranları ile gerçekleştiriyor.
İlketap’ın ikinci kuşak yöneticisi Gökhan Öztel’in bu konfigürasyonu oluştururken çıkış noktası yüksek kalite ve yüksek verimlilik olurken, Komori’nin bunların yanı sıra çevreci üretime imkân tanıması, en az fire ve tasarruf imkânlarını da yaratabiliyor olmasından etkilenmiş. Özellikle folyo baskısı yerine Komori Advance ile kâğıda tek geçişte metalize baskı yapabilme yeteneği kazanmış olmaları onu heyecanlandırıyor.
Teşekkürler, iyi çalışmalar
Nurhan Kuturman